FÖRLÅT!!!

Okej, jag har tre inlägg på G men jag har fått finbesök och det kommer ännu mer fina personer som ska bo hos mig idag och under Pride SÅ när herr B har kommit hit och kan hålla bollnäsan sällskap så ska jag försöka mitt allra bästa med att skriva klart alla tre och därav göra tre tidsinställda inlägg.
.
Eftersom jag har lite dåligt samvete så ger jag er en The L Word bildbomb.
.




.
Okej, det blev en Shane BOMB istället, men jag vet att ni gillar det lika mycket som jag ;)

En NAGELbitande historia...

Okej, jag har jobbat på ett inlägg som skulle kommit upp idag, men jag sitter fast. Jag kommer ingen vart och det jag redan har skrivit är jag inte nöjd med.
Jag satt och försökte komma på något ämne jag kunde ta upp så länge så ni slipper gå inläggslösa idag igen och tack vare en kommentar ifrån Anonym så kom jag på en grej att skriva om.
Wait for it …........
Naglar!
Tack anonym.
Okej, nu kör vi!
.
Okej, detta är ett historia min kära vän berättade för mig i vintras på en av våra vinkvällar.
Hon hade varit ute på krogen, flörtat skamlöst med någon brud som flörtade tillbaka och när kvällen var slut så frågade hon om denna dam, vi kallar henne ”Fröken X” ville följa med henne hem.
Said and done, de satt i taxin på väg till henne och fortsatte småflörta. Bra kväll helt enkelt.
När de kommer in i lägenheten så blir flirtandet till grovhångel, och det är då hon märker det, när Fröken X ska dra av min väns tröja så RIVER hon henne.
Och nu för att citera min vän : ”Hennes naglar, alltså OH MY GOD, hon skulle kunna petat ut någon öga med dem, alltså att jag inte märkte det på krogen....”
Jag började skratta som fan, och frågade ”Vad gjorde du då?”, och här kommer bästa biten, hon svara: ”Jag sprang in på toa och låtsades spy och skickade hem henne”.
.
Alltså hela den här historien kanske är lite absurd och några av er kanske undrar varför hon skickade hem henne. Okej;
Bevis ett: Hon hade uppenbarligen långa naglar.
Bevis två: Hon visste inte hur man använde dem.
.

.
Jag förstår min väns panik, vem vill ha ett par långa naglar uppkörda i muffen? Inte jag i alla fall, då skulle jag lika gärna kunna onanera med en sax.
Saken är den att visst finns det flator där ute med halvt långa/långa naglar som vet hur man använder dem MEN vi har alla hört skräckhistorier där tjejer börjat blöda och annat otrevligt. Att börja blöda i fittan/vaginan/”the munchbox” eller vad ni vill kalla det gör för det första ONT, för det andra så är det inte särskilt hälsosamt att börja blöda där.
Det kryllar lixom av känsliga slemhinnor och annat och att börja blöda kan leda till attacker ifrån diverse virus/bakterier och annat mysigt som gömmer sig under de långa naglarna.
.

.
Att ha korta naglar är därför något man bara har, eller så är man jävligt säker på att man vet hur man använder dem. Därför är korta naglar ännu en bra grej att ha koll på när det gäller sin gaydar.
Har en tjej redan vissa saker som ger utslag på din gaydar så kan de korta naglarna vara den där lilla grejen som gör att du faktiskt vågar gå fram och prata med bruden.
.

Och bara för att man har korta naglar så gör det inte så att man är mindre feminin. Jag är själv ganska ”femme” av mig (ibland) och jag har korta naglar, men jag utsmyckar dem med något fräscht nagellack och har jag tid/ork så målar jag dit små stjärnor och annat.
.
Bara ett litet tips ifrån coachen så att säga.



Och ännu en gång så vill jag poängtera att
ALLA har inte något emot långa naglar. Det finns säkert folk där ute som inte har något problem alls med långa naglar. Denna blogg utgår ifrån mina känslor och erfarenheter.

♦♦
Bilderna är tagna ifrån google. Om det är någon som äger någon av bilderna och vill att jag ska ta bort den/dem så skicka ett mail till [email protected] eller lämna en kommentar.

Till Emilia:

Men precis, det är mitt vanligaste svar när någon kommer med det påståendet.
Så himla löjligt resonemang egentligen.
Men vi ska vara glada att det går frammåt och inte bakåt i alla fall :)

Dumma frågor med mindre dumma svar!

Jag håller på att skriva på ett rejält inlägg till er men det går lite knatigt. Har lite annat att tänka på just nu dock men det kommer förmodligen upp imorgon.
Men jag kan ju passa på att skriva några lite smått roliga svar man kan ge till personer med uttjatade och dumma
frågor. (alla är tagna ifrån serie albumet "Saffo" av Sarah Westermark)
.
Fråga - Du är väl inte sån där ... lesbisk?
Svar - Nej herregud, inte är jag lesbisk inte. Det är min flickvän som är lesbisk, själv är jag flata.
.
Fråga - Men hur har två kvinnor sex med varandra egentligen?
Svar - Jo, ena sätter sig på ena sidan sängen, den andra på andra sidan och så citerar man bibelcitat för varandra. Går det riktigt hett till smeker man varandra på handen och fluktar på varandras anklar.
.
Fråga - Stackars barn, är du lesbisk för att du har dåliga erfarenheter av män?
Svar - Oja, jag har haft väldigt dåliga erfarenheter av män, fick en rejäl chock när jag insåg att de varken hade tuttar eller mus. Usch vilket trauma!
.
Fråga - Men homosexuella kan ju inte få barn..?
Svar - Ja det är korrekt, när lesbiska blir gravida är det inte barn som ploppar fram efter nio månader. Det är kåldockor.
.
Fråga - Hur kan du veta att du är lebisk när du aldrig har legat med en man?
Svar - Jag fick hem ett brev ifrån RFSL där det stod att jag blivit vald till flata på deras senaste styrelsemöte. Och det kunde jag ju inte gärna säga emot.
.
Fråga - Men vem spelar mannen i ert förhållande ?
Svar - Jo det är så att vi rukar hyra in Arne Weise, utom på torsdagar då Jan Guillou kommer över och skjuter några rådjur, drar lite råa blondinskämt och sveper en och annan öl.
.
Fråga - Varför firar ni Pride egentligen ?
Svar - När skulle homolobbyn annars kunna samla alla sina medlemmar och planera hur dom ska störta regeringen och göra alla till homofiler?
.
Nu ska jag titta på The Real L word och tråna lite efter Whitney. 
Ha det gött!
.

Bros before hoes!

Vi har nog alla hört det uttrycket förut, så jag tänkte ta upp en liten fundering jag fick nyss. Tack vare min vän K som ringde mig alldeles nyss, aspackad.
.

Fråga: (läses med lätt sluddrande fylleröst)
Azzzzzåååå C, jag har funderat på en sak. Alltså riktigt funderat vettu, och det är liksom, du är ju gay, så hjälp mig.
– (vill bara poängtera att jag vid det här laget var redo på att få höra om att hon gått och kärat ner sig i en tjej MEN så fel man kunde ha)
Jo, nu är det ju så att ”bros befor hoes” är ett vanligt uttryck mellan killar, samma sak med ”sisters before misters” MEN vad säger ni flator då? Föööör jag har ju funderat och lixooom vad säger ni eller har ni ens den så kallade ”regeln” ?

.

Ja, jag kom faktiskt inte på något bra svar sådär på direkten, det var inte förens vi lagt på som jag började fundera lite på det hela. (Så K får antingen läsa det här när hon vaknat eller så får jag ringa upp henne och förklara i morgon, ska bli kul och se om hon ens kommer ihåg att hon ringt)
Hur som helst, när vi avslutat samtalet så satte jag mig ner och funderade, länge, tre koppar te senare så slog det mig.
Anledningen till att vi flator inte har något liknande uttryck (så vitt jag vet, snälla rätta mig om jag har fel eller kom med förslag på vad det skulle kunna vara) är för att det skulle ALDRIG funka.
.
Det är näst intill omöjligt att börja dejta en flata i sthlm UTAN att hon redan dejtat/varit tillsammans med minst en av dina lesbiska vänner. Så liten är världen, låt oss ta QX till exempel (en hemsida som startade som en dejtingsida för homosexuella men som numera är en hemsida när konstiga gubbar försöker ragga på minderåriga flator). 
Okej. Jag började maila med en tjej på qx, (i typ februari) låt oss kalla henne Sara.
Sara och jag pratade på i någon vecka, vi gick på två dejter och det var ganska uppenbart redan då att vi bara skulle vara kompisar, men skitsamma. Hur som helst så satt jag och pratade i telefon med Sara och kom på att jag inte lagt till henne på Facebook (gudars vilken skam) så jag frågade vad hon hette i efternamn och så letade jag upp henne. I shit you NOT när jag säger att vi hade 15 gemensamma vänner, varav 13 av dem var flator. 
Visst, det kan ju vara så att Sara gått i samma klass som någon av dem (låt oss säga två), sen så spelade ju faktiskt Sara volleyboll så några av dem (låt oss säga tre då hon kanske träffat någon av dem på en match, några kanske spelade i hennes lag, whatever). Så då ska vi se, 13 flator minus 2 flator minus 3 flator = 8 flator kvar.
Förmodligen så har hon träffat dessa brudar på QX eller flator.se och detta visar på hur liten den lesbiska världen är i alla städer. Hon var till och med vän med en flata jag lärde känna när jag var i småland och hälsade på en kompis.
.
Det jag ville komma fram till med hela historien om Sara som fortfarande är en bra vän till mig är att vi kommer i 9 fall av 10 dejta någon av våra vänners x.
Vi har inte privilegiet att kunna säga - Nej tack, inga rester för att, to face the fact, det finns inte så många av oss lesbianer därute. a
Vi kan inte vara petnoga med att inte dejta någons x för då skulle majoriteten av oss dö ensamma och i vårat liv dejtat en, max två flator. Visst finns det saker som man kan respektera när det gäller någons x så som att:

  • Man kanske inte bör börjar dejta en vecka efter att förhållandet är slut

  • Du kanske inte ska dejta din väns x om fårhållandet tog slut på ett väldigt smärtsamt sätt och din vän inte kommit över detta

  • Eller så frågar man bara, point blank, - ”Skulle det vara okej om jag gick på en dejt med …. ?”

Svårare än så behöver det inte vara. Ju mer jag tänker på detta, desto mer blir Alice's ”the chart” i The L Word mer och mer av en verklighet för mig.

Jag kan dra linjer mellan mig och alla mina lesbiska vänner och och se att många av oss har eller kommer ligga med samma person, förr eller senare. Vi kan inte vara picky, som sagt, det skulle inte funka.
.
Så för att ge ett mer sammanfattat svar på din fråga K så:
Nej, vi har inget direkt uttryck för det hela, för att det finns helt enkelt inte en anledning.
(Enligt MIG, har ni någon annan syn på det hela därute så berätta gärna)
Man får väl säga att det närmsta ett ”Bros befor hoes” uttryck vi kommer är väl : ”Partners kommer och går men vänner bestårför oavsett om du är flata, bög, queer, straight eller vad du nu identifierar dig som så är det sällan värt att offra en vänskap för ett möjligt/”kanske kommer bli något”/”det vore kul att prova” förhållande.


Fördomar...

Fördomar, det har vi alla. Försök inte ens att förneka det, för då kommer du bara framstå som dum. Sen om fördomarna faktiskt stämmer eller enbart är ren bullshit är lite svårare att veta.
Därför har jag tänkt slå hål på några fördomar idag, samt stärka några.
Till min hjälp hade jag hjälp ifrån mina vänner på FB som kom med förslag på de vanligaste fördomarna jag borde ta upp.
.
Nr 1:
ALLA flator är promiskuösa:
Detta är ju då inte sant. Förvisso finns det många promiskuösa människor därute, oavsett läggning men att säga att alla flator älskar att ligga runt är då inte sant. 
Sorry if I tangled the dream … 
.


.

Nr 2:
Att en lesbisk brud och hennes flickvän mer än gärna har en trekant med en man.
Det här är ju inte eller sant, hela grejen med att vara lesbisk/flata innebär ju att man inte attraheras av män alls. Jag kanske talar för några (men garanterat inte alla) när jag säger att vissa av oss har så kallad penis-fobi. Jag vet att jag har det i alla fall. Sorry Dude, vill du ligga med två brudar som även gillar att ha sex med varandra så får du nog hitta två bi-sexuella brudar.
.

.

Nr 3:
Alla flator har en nästintill ohälsosam relation till sina djur, vanligtvis katter.
Okej, denna måste jag faktiskt stärka, I shit you not.
.
Men nästan
ALLA flator (för som alltid så finns det undantag) har husdjur, katter är av någon anledning jävligt populära (jag är mer än hund-människa dock). Kan det vara för att istället för att vilja ha barn adopterar en liten fluffig älskling istället. Det kan mycket väl vara fallet. Nu säger jag inte att alla flator som har djur INTE vill ha barn, heck, jag känner hur många lesbianer som helst som har katt och även vill ha ett/två/tre barn. 
Men ja, katter är faktiskt en enorm flat-grej, tro det eller ej.
.

.
Nr 4:
Lesbiska brudar är bara lesbiska för att det inte träffat den rätta ”mannen” (läs penisen)
OH HERRE JESUS AMALIA, detta är så nära bullshit vi kan komma vänner!
Detta är en av de vanligaste sakerna jag får höra när killar raggar på mig på krogen. Här kommer ett exempel på en alldeles för vanlig konversation på krogen.
.
Kille: Så, ska vi gå hem till mig eller dig ?
Jag: Ledsen, jag är inte intresserad.
Kille: Vadå, har du pojkvän?
Jag: Nej, men jag är lesbisk.
Kille: Jaha, men det ska vi nog kunna ordna.
Jag: Öhm, va?
Kille: Ja, så fort du fått smaka på den rätta kuken så kommer du ändra dig ;)
.
Detta är inte det minsta ovanligt, hade jag fått en tia för varje gång jag hört den sistnämnda meningen så hade jag varit miljonär nu.
Varför är det så, att killar tror sig kunna omvända oss? Storhetsvansinne, kaxighet eller helt enkelt för att kunna vara DEN killen som gjorde en flata straight. Skitsamma vad hans anledning är, det börjar bli uttjatat, och hela grejen med att vara lesbisk är ju faktiskt att vi inte attraheras av kukar, vi vill inte ha något med dem att göra alls. Så det är bara att ge upp.
.
Nr 5:
Flator klär sig ovårdat och säckigt, snaggar håret och använder rakvatten som ”doftar gott”.
Ohoooo, vi kan på samma gång dra in att ALLA flator:

 

  • Handlar på herravdelningen.
  • Har en garderob som till 75% består av flanellskjortor.
  • Älskar att hänga i affärer som Bauhaus.
  • Använder sport-BH
  • Snusar och sysselsätter sig med annat manligt.
  • Aldrig någonsin skulle visa sig i klänningar/kjolar/korta shorts .

 

Om ni förstår ironi det minsta så förstår ni nog vart jag är på väg. Detta stämmer inte, alls. Visst finns det vissa flator som älskar flanell, rakvatten och snaggar håret. Men det finns även feminina flator, flator som ser ut som vilken straight kvinna och sen : SURPRISE!, jag är gay.
Jag har jättemånga lesbiska vänner som är så kallade ”femmeflator”. De har bättre koll på vad som händer i modevärlden än någon heterosexuell Vouge slav därute.
.
.

Att säga att ALLA flator är ovanstående är som att säga att alla invandrare är terrorister, att alla kristna hatar homosexuella, att alla bögar älskar schlager och klär sig feminint eller att alla heterosexuella lever Svensson-livet i en gul villa (med vita knutar), med sin hund, sina två barn och volvo. Så detta stämmer inte!
.
Nr 6:
Vi är ute efter att rekrytera!
HAHA, alltså, att alla flator skulle vara ute efter att omvända folk stämmer ju då INTE.
Detta är så oerhört vanligt, ni förstår inte. Jag har varit med om att jag inte fått sova i mina tjejkompisars rum efter att deras föräldrar fått veta att jag är gay.
De är rädda för att jag ska omvända deras dotter, pfft! Om detta ens var möjligt så skulle det garanterat finnas fler små lesbianer därute.
Det skulle bli som en sorts tävling över att se vem som rekryterat mest till ”The dyke side”.
Så nej, vi rekryterar inte, att en tjej upptäcker att hon helt plötsligt har känslor för en annan tjej (spelar ingen roll hur gammal hon är när hon upptäcker det) har ju knappast med att vi har bett henne skriva på ett papper och gå med i våran klubb.
.

.
Nr 7:
Vem är mannen i erat förhållande”
Oh dear, denna är oundviklig. Jag vet inte varför alla är så intresserade över att veta vem som är mannen i ett lesbiskt förhållande. Kanske för att de vill sätta lite struktur i hur vi lever eftersom att vi lever utanför normen, jag vet faktiskt inte.
Men senast jag kollade så dejtar de lesbiska kvinnorna ANDRA kvinnor, hör och häpna, men i ett lesbiskt förhållande så är det oftast två kvinnor (eller fler). 
”Men hur delar de upp sysslorna då?”
Hmm, ja, är jag tillsammans med någon som är extremt bra på att laga mat så får väl hon göra det, men då kan jag tycka att det är rättvist att jag tar hand om disken efteråt.
Sysslorna får helt enkelt göras av den personen som vill få den sysslan gjord mest eller av den personen som är bäst på just den sysslan. Jag tror aldrig jag har sett ett lesbiskt förhållande där den ena kvinnan drar på sig blåstället, packar matlådan som hennes fru har gjort och drar till jobbet medans den andra stannar hemma, diskar, tar hand om barnen osv. Visst finns det såna förhållanden också, men snälla. Släpp hela ”Vem är mannen” grejen, för ärligt talat så finns det ingen man i förhållandet.
.


.
Jag skulle kunna fortsätta men jag vill vänta lite. Jag kan ju inte slänga upp ALLA fördomar på samma gång, det kommer dels bli jävligt mycket att läsa, och sen vet jag själv inte om alla fördomar heller så, detta får helt enkelt vara allt för denna gång.


 

Och ni är mer än välkomna att komma med frågor, ris&ros, komma ut historier, förslag på vad jag ska ta upp härnäst eller bara ett litet ”Hej”, min mail är till ert förfogande:
[email protected]


Så var det där med gaydar.

Okej alla små lesbianer där ute. Detta är en sak jag själv haft oerhört mycket problem med och bara på senaste tiden (och då menar jag verkligen senaste tiden, ca 2 veckor kanske) börjat lära mig.
Den mytomspunna gaydarn.
Visst önskar man att genom att hoppa ut ur garderoben bli garanterad en perfekt fungerande gaydar, men så är tyvärr inte fallet. Det kräver träning, mycket observation och tid. 
.
Anledningen att jag började tänka på hela det här med gaydar var för att igår så fick jag bekräftelse på att den bruden på pendeltåget jag var garanterat säker på var flata visade sig vara det.
Här är några ledtrådar som gick min gaydar att låta WEEEO-WEEEO!

  • Hon hade en flanellskjorta (och inte en sån där med volanger och grejer för att ge ett mer feminint intryck som vi läser om i solo) utan en som såg ut som att hon direkt snott ifrån sin morfar (som är skogshuggare). En rutig skjorta över lag (som INTE har massa volanger och grejer är en bra ledtråd över lag )

  • Hon hade den typiska asymmetriska flatfrisyren. Lite hackigt, ojämnt och dessutom en slarvigt fixad tuppkamliknande fjong. (Ungefär som den smuttsblonda tjejen på bilden ovan )

  • Hon lyssnade på Tegan & Sara, hur vet jag detta? Jo, för att så fort min iPod bytte låt och blev tyst så hörde jag suset ifrån hennes mp3/iPod/whatever. Och varje gång hörde jag delar ur låtar jag lyssnar på i stort sett varje dag.

  • Under den pinsamma stunden jag fick ögonkontakt med henne så gjorde hon det typiska lesbiska ”smirket”. (och med detta menar jag inte att heterosexuella kvinnor gör det sneda leendet MEN jag kan offra mitt lillfinger på att det är en ytterst vanlig ”gest” i det lesbianska kroppsspråket)
    Shane ifrån den FANTASTISKA serien The L Word är expert på detta!


Och mer än så var det inte (dock så säger detta VÄLDIGT mycket. Men hur som haver så blev allt detta bekräftat genom att två stationer innan jag skulle hoppa av så satte hon sig mitt emot mig, log och gav mig sitt mobilnummer, när tåget stannade så reste hon på sig, gjorde ”smirket” och sedan hoppade hon av.Jag hade rätt, för en gångs skull så fungerade min gaydar perfekt! Jag kände mig stolt, oerhört stolt men sen så började jag tänka lite. Vad var det med mig som fick denna tjejen att reagera och tänka, ”WOAH, that's a dyke!” ?
När jag tänker tillbaka på hur jag såg ut så var det vissa saker som kanske kunde ha gett utslag på hennes gaydar, men inget som verkligen är bulletproof.
.
Jag hade baggyjeans (vilket kan vara lite knepigt då många butchiga brudar där ute har det som sitt signum men vanligtvis är det skinnyjeans som gäller och jag är inte en så kallad butchflata), en helt vanlig svart tröja (nothing special) och en röd bandana runt halsen lite nonchalant knuten (vilket är bullshit då det tog mig ca 10 minuter att få den i rätt vinkel och form) vilket antingen innebär att jag är med i ett gäng (haha, aaa fast nä), är lite artsy, är GAY, har en förkärlek till sjalar eller varför inte varit hemma hos någon speciell och har ett gäng med pinsamma och ytterst synliga sugmärken på halsen som jag vill dölja..
Kanske var det min frisyr som ticked her off, mitt korta bruna hår som är lite osymmetriskt klippt kanske skickade massiva gay signaler, men jag tvivlar på det. Kunde det kanske vara att jag satt bredbent och inte hade benet över det andra (sådär som alla ville sitta på skolfotot men inte fick). Töjningar och septumpiercingar är också en form av "flat-grej" men det är lite knepigt då denna trend slagigt igenom stort även bland heterosexuella personer. Så jag vet faktiskt inte. Men hur som helst så kändes det bra på något vis att flator ser mig som en av dem, då jag är en av dem. Det är på något vis en skön bekräftelse, på ett ”du är med i klubben” sätt.
.
Jag skickade ett sms till henne och sa att jag inte var intresserad av ett förhållande då jag har en form av "vi tycker om varandra men vi får se hur det går"-relation men sa att en kaffe någon dag vore fantastiskt. Till min stora glädje så tyckte hon det lät som en bra idé. För en sak som är säker, man kan ALDRIG ha för många lesbiska vänner.
.
Tolka mig inte fel nu, jag älskar mina små heterosexuella vänner över allt annat men tyvärr så spelar det ingen roll hur mycket det än försöker att förstå problem som har med att vara lesbisk att göra. Det kan förstå till en viss del, men de kan ju inte säga att de har varit med om samma sak direkt. Därför värderar jag även mina små HBTQ vänner väldigt högt också. 
Man kan prata om gaydar med dem utan att de ser ut som stora frågetecken och massa annat, dessutom så kan jag passa på att styrka en fördom mot flator också och det är att vi i princip kan prata om ALLT med varandra, inga hämningar (såklart finns det undantag men det gör det alltid).Och en grej som är riktigt fantastisk är att mina HBTQ vänner kommer oerhört bra överens med mina heterosexuella vänner, vilket underlättar enormt och kommer göra pride i sommar till en underbar vecka!

Årets pride är bara en och en halv vecka bort och jag är så peppad så att jag spricker.
Årets största gatufest drar snart igång och jag har redan panik över vad jag ska ha på mig, vilka föreläsningar jag ska gå på, om tjejfesten är värd att gå på iår igen eller om man ska prova på något nytt.
Men mer pride svammel kommer när pirde är lite närmare. 
Kommer även försöka mitt yttersta för att fixa en bra telefon jag kan blogga med så jag kan blogg direkt ifrån smeten, när det händer och utan hämningar!


Det var allt för denna gång. Men tro inte att detta är det ända ni kommer få läsa om tipps som förbättrar din gaydar, det finns en hel skattkista därute med saker som kan hjälpa.

Jag har ju inte ens upptäckt allt själv än.


Nu ska mailen vara fixad.

[email protected]
Jag vill ha inboxen fylld av "komma ut historier", frågor & funderingar eller varför bara inte ett litet "Hej".



Att komma ut som flata.

Okej dudes och dudettes, min "komma ut" historia är ganska tråkig faktiskt, på ett bra sätt dock. Inget massivt drama, inga "alla hatar mig känslor" och inga vänner som sa upp kontakten.
Jag hade redan lovat mina två vänner L och C att jag skulle komma ut den dagen, jag var peppad och nervös. När jag var på väg hem ifrån skolan kunde jag knappt sitta still. Jag föreställde mig tusen olika scenarion som skulle kunna utspela sig när jag släppte bomben. I mitt huvud hade jag redan bestämt att jag skulle berätta för mamma efter middagen.
.
Jag kom hem och såg min mamma packa, det hade jag inte planerat. Nervöst sparkar jag av mig skorna och frågar vart hon ska. "På kryssning, kommer hem imorgon".
SKITHELVETEBAJS, jag måste ju göra detta idag, jag började skaka och sa kort och gott, "Mamma, det är något jag måste berätta för dig".
Oh, ansiktsuttrycket min mamma fick, hon trodde väl att jag gjort något förjävligt, börjat knarka eller något.
Jag började gråta (tuff tjej indeed) och sa det bara: Jag är lesbisk (gah, jag hatar ordet lesbisk, det låter hemskt i mina öron...)
Mamma bara tittade på mig och sa : Okej, ska jag eller du berätta för pappa?
Inget mer med det, och eftersom jag var orolig över att dö i en hjärtattack om jag skulle behöva berätta för pappa också så fick mamma göra det. Pappas reaktion var lite annorlunda mot min mammas, han sa i stort sett att det var toppen och att vi skulle (sen när jag blev 18) kunna gå och ta en öl, och jag
citerar, och spana på brudar TILLSAMMANS.
Tack men nej tack pappa, jag tänker inte sitta och spana på brudar med dig. Tyvärr, men tack för den fina reaktionen. Min lillebror blev lite överdramatisk dock och sa att jag var äcklig och massa hemskheter (via telefon då han inte var hemma) men när han kom hem dagen efter så fick jag en stor kram av honom och så bad han om ursäkt och sa , ännu än gång så citerar jag, "Förlåt, men jag var i chock". Världens bästa lillebror.
.
Mormor reagerade också bra, hon sa något i stil med att hon alltid vetat, morfar var väl inte överlycklig men han bryr sig inte riktigt och min morbror köpte faktiskt min pride biljett till mig (även han sa att "det visste väl jag redan"). Många av mina kompisar visste det ju redan, och majoriteten av de jag kom ut för hade
OCKSÅ tydligen vetat om det, vadå, skriker jag ut FLATA på något vis?
Skitsamma, snabbt och smärtfritt var det.


_________________________________________________________________________________________

Att komma ut enligt mig har inte många – sidor. Dock kan jag tänka mig att det kan bli jobbigt om man har en extremt homofobisk familj eller liknande.
I vissa fall så kanske man behöver se över situationen lite innan man släpper bomben. Nu menar jag inte att man ska stanna i garderoben
MEN jag menar att man kanske ska analysera situationen innan och kanske komma på ett bra sätt att göra det på.
.
Att komma ut är (enligt mig) något av det bäst jag någonsin har gjort. Jag fick massvis med nytt självförtroende, alla bitar föll på plats och att som tonåring hitta sig själv är ju helt fantastiskt.
Jag svävade på som små moln när jag väl var ute, jag kunde erövra världen (storhetsvansinne absolut), jag hade upptäckt en stor del av mig och vågade vara öppen med den.
Helt plötsligt kunde jag öppet säga
”Fan vilken snygg tjej” och jag behövde inte längre svara på jobbiga frågor om varför jag inte hade pojkvän (*host* det byttes bara ut mot ”varför har du ingen flickvän” men ändå).
_________________________________________________________________________________________

DEN NYA VÄRLDEN
Att säga att det inte var lite förvirrande att komma ut vore en lögn. Det var jävligt förvirrande, helt plötsligt dök det upp en helt ny värld, nya ord så som gaydar, butch, femme och dylikt förvirrade mig totalt.
Jag trodde att ordet Flata bara kunde böjas, sen var det inte mer med det. Men jävlar så fel jag hade det.
Jag hade precis börjat titta på The L Word och var totalt jävla förvirrad över alla uttryck de använde sig av. Jag fattade nada. Och det här med gaydar var jag helt övertygad om skulle komma som ett brev på posten när jag varit öppet gay i en vecka. Men ack så fel jag hade, jag lärde mig att gaydar är något man måste öva fram, visst finns det så kallade 100 footers, som man kan verkligen se att de är gay på flera meters avstånd.
Men vad hände med alla feminina flator, hur skulle man kunna lista ut vilka de är?
.
En annan sak som jag blev övertygad om (som de flesta flator jag känner har gått igenom) är den så kallade ”butch fasen”, för jag, precis som mina vänner hade en sådan fast precis efter att vi kommit ut.
Jag vet inte om det är så för
ALLA men i mina kretsar så har majoriteten haft en sådan fas.
För min del kändes det som att jag måste
visa att jag är gay, jag måste hävda mig.
Visst finns det flator som ”blir” butch och sedan stannar där, det säger jag inte emot alls men jag hoppas ni förstår vad jag menar.
Det tog mig ungefär ett halvår upp till ett år att inse att bara för att jag är gay behöver jag inte klä mig som en butch (tack The L Word för den insikten).
Tydligen så ser jag fortfarande ut som en flata och visst, med den gaydarn jag har (som fortfarande utvecklas måste jag tillägga) så kan jag på vissa punkter säga att jag ser gay ut.
Men mer om gaydar kommer senare, lite små tipps och trix helt enkelt. Många säger att det hänger på självförtroende, den osymmetriska frisyren osv, men som sagt, mer om det senare.
_________________________________________________________________________________________
Jag hoppas detta har varit lärorikt eller något. Om det nu ens är någon som läser den här bloggen så får ni mer än gärna maila mig era ”komma ut” historier, det vore kul att läsa. Eller varför inte era + och – sidor med att komma ut?
[email protected]

Edit: Jag verkar ha lite problem med min mail, jag ska försöka fixa det så fort jag kan.



Välkommen till en flatas liv!

Så, efter många dagars besatt tittande på The L word, bloggläsande och annat så tog jag äntligen tag i det hela och skapade den här bloggen. Här har ni chansen att ta del av svammel, fördomar, svar på tal, funderingar och annat som hör den "lesbiska" världen till. Ett potpurri av HBTQ världen så att säga med störst inriktning på just flator, lesbiska, lesbianer, lebbar, lesbos eller vad ni nu vill kalla det.
.
Fördommar kommer tas upp, svar på frågor, saker jag tänker på i min vardag, kanske även bjuder på lite drama ur mitt liv och annat fint. Jag tänker bara kalla mig för C, även fast personer förmodligen kommer kunna lista ut vem jag är tillslut, jag kommer heller inte använda andra personers namn ur min vänskapskrets om jag inte har personens tillåtelse, för vem vill tillföra mer drama i den redan överdramatiska lesbiska världen?
.
Detta får dock vara allt för ikväll, jag ska ta tag i detta ordentligt och skriva ett inlägg imorgon om hur folk reagerade på när jag kom ut, + och - med att komma ut och den nya världen som öppnade sig framför mina ögon.
Det kommer få bli som en sorts presentation av mig.
.
I hope you'll enjoy it!

Välkommen till min nya blogg!

Följ min blogg med Bloglovin

RSS 2.0